Bitcoin-transaktionsavgifter stiger till 28 månader högt när Hashrate sjunker mitt i prisrallyt

Kostnaden för att göra transaktioner på bitcoin ökar medan nätverket lider av sin värsta trängsel på nästan tre år.

Från och med onsdagen var den genomsnittliga avgiften per transaktion, eller den genomsnittliga transaktionskostnaden, 0,00086764 BTC (BTC, + 1,84%), den högsta sedan juni 2018, enligt datakällan Glassnode. I dollar var den genomsnittliga transaktionsavgiften 11,66 dollar.

De genomsnittliga avgifterna i bitcoin-termer har ökat med 573% under de senaste 12 dagarna tillsammans med kryptovalutans prisrally från 11 200 $ till 13 800 $.
Prenumerera på First Mover, vårt dagliga nyhetsbrev om marknader.
Genom att registrera dig får du e-postmeddelanden om CoinDesk-produkter och du godkänner våra villkor och sekretesspolicy.

„Bitcoin mempool [minnespoolen] är tillbaka i fokus i kölvattnet av ökande transaktionsvolymer, vilket orsakar trängsel i nätverket och därmed köravgifter högre“, berättade Denis Vinokourov, forskningschef på Londons basmäklare Bequant, till CoinDesk.

Mempool är samlingen av obekräftade transaktioner. När bitcoin-transaktioner utförs skickas de först till mempool, där de väntar på godkännande av gruvarbetare. Bitcoin gruvarbetare kan bearbeta endast 1 megabyte (MB) av transaktioner per block som bryts ungefär var 10: e minut.

När blockchain upplever en ökad trafik orsakar det förseningar och en eftersläpning av transaktioner. När efterfrågan överstiger utbudet ökar gruvarbetarna sina intäkter genom att prioritera transaktioner med högre avgifter. Det tvingar i sin tur andra användare att erbjuda högre avgifter för att undvika långa väntetider.

Trängsel i nätverket ses vanligtvis under prisuppgångar. Som nämnts tidigare har bitcoin kritiserat en betydande ökning under de senaste 12 dagarna. Under den tidsperioden försämrades nätverksbelastningen, mätt med det totala antalet obekräftade transaktioner i mempool, med 1 800%.
mempool

Bitcoin: Totalt antal obekräftade transaktioner

Från och med tisdag fanns det 123140 obekräftade transaktioner i mempoolen med en total blockstorlek på 66,8 MB. Enligt datakällan blockchain.com är det den högsta nivån sedan tjurmarknadskänslan i december 2018.

Hashratfall bidrar till trängsel

Den senaste bilden i bitcoins hashrate ser ut att ha spelat en stor roll för att orsaka trängsel i nätverket tillsammans med en allmän prisdriven hämtning i aktivitet. Med andra ord har gruvkraften som ägnas åt godkännande av transaktioner och gruvblock minskat mitt i prisuppgången, vilket ökat väntetiderna och nätverksbelastningen.

Bitcoins hashrate

Det sju dagars glidande genomsnittet av bitcoins hashrat har minskat från 146 exahash per sekund (EH / s) till 120 EH / s.

Med andra ord har gruvkraften som är tillgänglig för godkännande av transaktioner och gruvblock minskat mitt i prisuppgången, vilket ökat väntetiderna och trängselnätet.

I slutet av regnsäsongen i Sichuan-provinsen i Kina, ett gruvcentrum, kan vissa gruvarbetare flytta till andra områden med billiga vattenkraftkällor och orsaka en minskning av hashratet.